SÄSONGSBÄSTA AV ALEXANDER HAEGERMARK PÅ ZOLDER2007-08-07  |  Skriv ut artikeln

Klicka på bilden för förstoring
Under den prestigefyllda tävlingshelgen Masters of Formula 3 @ Zolder presterade Alexander sin bästa helg hittills i Formel Renault. Lördagens race resulterade i en 9:e plats efter ett bra race där han tyvärr tappade två platser på sista varvet. Alexander kom igen på söndagen och körde upp sig till en stark 6:e plats. De värsta konkurrenterna bröt och Alexander kunde avancera upp till 8:e plats i mästerskapet.

Kvalificeringen på fredagen var den bästa för året och resultatet blev 7:e startruta till race 1 och 9:e startruta till race 2. Alexander kommenterar:

– Första kvalet var verkligen spännande. Jag hade 6:e tid när det blev rödflagg efter en avkörning. Under de avslutande två varven så förbättrade många sina tider. Jag lyckades komma igen på mitt sista flygande varv och blev 7:a, vilket kändes skönt.

Det första racet började bra och Alexander hade ett bra racetempo. Efter att Anton Nebylitskiy passerat på yttern i andra kurvan på första varvet och Alexander tagit sig förbi Joonas Kostiainen in i första kurvan på varv 6 var positionerna statiska. På sista varvet gled Alexander för långt ut i startkurvan och fick först släppa förbi Steffen Möller och senare även Pascal Kochem i sista chikanen.

– Bilen kändes bra men i slutet av loppet gick däcken aningen för varma och jag gjorde tyvärr ett misstag vilket kostade mig två platser, konstaterar en besviken Alexander.

Till söndagens race gjordes några mindre justeringar på bilen för att få bort lite understyrning. Alexander behöll sin position i starten och kunde ta sig förbi två konkurrenter på yttern i andra kurvan. Efter att ha distanserat bakomvarande gav han sig in i kampen om 5:e platsen.

Valtteri Bottas och Nick Catsburg kämpade hårt. Alexander var ett tag förbi Bottas som var av banan i första chikanen. Efter att Catsburg fick bryta på sista varvet med trasig bensinpump kunde Alexander ta hand om 6:e platsen.

– Jag är jättenöjd med helgen. Vi kvalade bättre och hade bra racetempo. Det känns skönt att gå in på andra delen av säsongen nu när vi har en positiv trend, menar Alexander.

Kim Olsen, teamchef KEO Racing avslutar:

– Fantastiskt resultat för oss och Alexander. Vi lär oss något nytt varje helg och nu är vi uppe på den nivå som var målet när säsongen startade. Vi kommer att kämpa för att ta hem tredjeplatsen i teammästerskapet. Om tre veckor körs nästa tävling på Nürburgring.Tävlingskalender 2007:

26-28 Maj Zandvoort, Holland, Pinkster Races

7-8 Juli Oschersleben, Tyskland, FIA GT

21-22 Juli Assen, Holland, Beru Top 10

4-5 Augusti Zolder, Belgien, Masters of Formula 3

25-26 Augusti Nürburgring, Tyskland, Beru Top 10

29-30 September Oschersleben, Tyskland, Beru Top 10

13-14 Oktober Spa, Belgien, Racing Festival

20-21 Oktober Hockenheim, Tyskland, Beru Top 10

Klicka på bilden för förstoring  Klicka på bilden för förstoring