NYA GARANTIER FÖR MG/ROVER2005-08-10  |  Skriv ut artikeln

Pressrelease

MG Rover situationen i Sverige

Svenska MG Rover ägare säkras reservdelar och service hos kvalificerade verkstäder.MG Rover importören i Norge startade Autoindustri (Sverige) AB 1 juni, 2005 för att svara för reservdelar, teknisk support, garantin och tidigare ingångna avtal beträffande vagnskadegarantin.

MG Rover i Norge har erfarenhet av dessa bilar sedan 1954, och påverkas inte av

MG Rover Groups konkurs.

Efter konkursen av MG Rover Group i England och den svenska MG Rover importören har man arbetat hårt för att säkerställa reservdelsförsörjningen och servicen för de svenska MG Rover ägarna.

Autoindustri AB har idag avtal med 32 Auktoriserade MG Rover verkstäder i Sverige. Det medför att man har säkrat reservdelsförsörjningen och servicen för alla MG Rover ägare samt att man även har bibehållit kunskap och kompetens för dessa bilmärken.

Den 2-åriga nybilsgarantin är för många MG Rover ägare löst genom en uppgörelse mellan svenska återförsäljare, Autoindustri AB och Fragus Warranty Group. För ett mindre antal konsumenter där återförsäljaren inte vill vara med på uppgörelsen, finns ingen garanti. Bilägarna kan personligen teckna en försäkring genom Fragus Warranty Group. Om det inte tecknas en försäkring är det säljande företag som ansvarar för garantikostnaden enligt konsument köpslagen.

Tidligare ingångna avtal beträffande den 3 åriga Vagnskadegaranti fortsätter att gälla som tidigare, med Folksam som ansvarigt försäkringsbolag.

Original MG Rover reservdelar kan tillhandahållas tack vare dagliga sändingar från MG Rover Norge, och verkstadstjänsterna genom auktoriserade MG Rover verkstäder i Sverige.

Telefonnummer och adresslistor finns på www.mg-rover.no

En statlig kinesisk bilfabrik, Nanjing Automobile Corporation, har köpt MG Rover fabriken och planerar att starta produktion i England och Kina. Nanjing har också gjort avtal med GB Sportscar Company för produktion av en ny generasjon av MG i England. VDn i detta företag har tidigare varit i VD i Powertrain Ltd, MG Rovers motor producent.

Skribent: T. Nilsson Autoindustri