EN MYCKET LYCKAD CAMARO CUP-SÄSONG 2007!2007-10-09  |  Skriv ut artikeln

Klicka på bilden för förstoring
Motorerna har stannat och vi kan se tillbaka på en mycket lyckad Camaro Cup-serie tillsammans med STCC. Camaro Cup berör och engagerar – det har synts i både depåerna och startlistorna. Framför allt har barnen fått en ny favorit! Mängder av barn har besökt Camaro Cup vid tävlingar eller andra aktiviteter och fått tillfälle komma riktigt nära förare och team. När de fått krypa förbi störtburarna och kommit ner i sätet på Camaro Cup-bilarna har ögonen lyst och det har inte varit helt enkelt att få dem att klättra ur.

Starfältet i Camaro Cup har också bjudit på några av det absolut bästa och lovande rallyförarna svensk motorsport har, som t.ex. P-G Andersson och Patrik Flodin. Vi har också sett Samuel Hübinette – världsmästare i drifting – på besök i Sverige och i Camaro Cup.

Miljön är viktig för Camaro Cup.
Inför säsongen 2008 har Camaro Cup bestämt att hela klassen kommer att köra på miljöbränslet etanol (E85). Ett logiskt steg för klassen som fått en kombination med förgasare och katalysator att fungera mycket bra med etanolen.

Bob Huzell /STCC om Camaro Cup
"Camaro Cup har utvecklats otroligt starkt. Det syns mest i antalet bilar, men också med att ni väljer att gå ut fullt med etanol ser vi som en seger för den strategi vi valt. Att ni implementerar den fullt ut nu till nästa säsong vittnar om stort miljöansvar. Det blir extra tydligt när det är amerikanare som tävlar. Då blir effekten av det större."

Vi ser fram emot 2008!
Camaro Cup ser ut få ett mycket intressant startfält 2008. Flera förare och team tillkommer, så publiken kan förvänta sig en rolig och tuff racing i riktig Camaro Cup-anda. Barnen kommer vara i centrum för Camaro Cups depåbygge 2008 och flera spännande nyheter tillkommer.Klicka på bilden för förstoring