VM-GULD TILL P-G IGEN!2007-10-15  |  Skriv ut artikeln

Klicka på bilden för förstoring
Först i världen att bli junior-världsmästare två gånger!


P-G och Jonas skrev idag historia! Ingen annan har tidigare lyckats kamma hem juniormästartiteln två gånger!
- "Det känns otroligt skönt" säger P-G när han fått lite distans till dagen. "Målet var helt klart att vinna i år och det lyckades vi med"

Ingen annan förare har heller vunnit så många deltävlingar i år som just P-G och Jonas. En av de sju deltävlingarna får man innan säsongen startar lov att välja bort. Av de sex som blev kvar har de kammat hem segern i tre, blivit tvåa i en och kunde inte starta i Tyskland".

Man kan med andra ord säga att de dominerat säsongen. Inför den här deltävlingen låg P-G och Jonas på delad första plats med Urmo Aava. Båda hade 38 poäng och ingen annan förare kunde nå dem. Närmast låg Martin Prokop som hade 24 poäng och en vinst ger 10 poäng.

Svenskarnas strategi var att köra på i ett högt och jämnt tempo under den inledande dagen. Körningen fungerade, men då och då tappade han lite tid och det räckte för Aava att ta nån sekund per sträcka. Inför dagens rally, ledde estländaren med 16,9 sekunder.

Tempot idag skulle ökas, idag skulle det tas lite mer risker. På dagens örsta sträckan var de 3,0 sekunder före Aava. Sträckan därpå hade Aava för hög fart in i en kurva och åkte av.
- "Det blev error i huvudet på mig när jag såg att Aava åkt av" sa
P-G. Tre kurvor senare slog de i och fick en punktering som kostade de över två minuter.

P-G tog sig samman, även om det var en mycket, mycket nervös duo som genomförde de återstående fyra sträckorna.

Tog de sig bara i mål idag, var Junior Championship-segern deras!

Och givetvis tog de sig i mål! Sista sträckan lyckades de även bli trea, även om det var målgång som var det viktigaste. Om de tog sig i mål, var det nämligen omöjligt för Aava att tidsmässigt ta sig förbi killarna, även om de bryter under söndagens sträckor. Superrally gäller även under sista dagens rally.
- "Det är obeskrivligt skönt just nu" skrattar P-G

Klicka på bilden för förstoring