CAMARO CUP FIRAR 20-ÅRS JUBILEUM2007-11-29  |  Skriv ut artikeln

Klicka på bilden för förstoring
Camaro Cup firar 20-års jubileum med tilldelning av Riksmästerskap!

Camaro en historia från 1975
Camaro har varit ett populärt inslag i svensk racing i över 35 år! Det har skett under namn som Super Star, Puss&Kram och nu Camaro Cup. Många av Sveriges bästa tävlingsförare har deltagit. Namn som Picko Troberg, Bo ”Emma” Emanuelsson, Greger Kronegård, Stefan ”Lill-Lövis Johansson, Björn Wirdheim och P-G Andersson för att nämna några.

20-års Jubilem för Camaro Cup
1988 sattes namnet Camaro Cup på klassen som bara innehöll Camarobilar. Då med årsmodellerna 1987-1993. En ny Camaro lanserades 1994 och togs in i klassen 1999. Den var betydligt mer preparerad för racing än sin föregångare. Bilen tillverkades till 2002 och modellen används än i dag. 2009 kommer Chevrolet att lansera en ny Camaro och kanske kommer den att dyka upp i klassen så småningom.

2006 – den fula ankungen lyfter
Nypremiär för Camaro Cup i STCC och det med ingen mindre än Sveriges förste förare i F1-sammanhang i modern tid, Björn Wirdheim. Björn var imponerad av både bilen och klassen! Under året gästkörde flera andra av sveriges bästa förare – rallyförarna PG Andersson, Daniel Carlsson, Tomas ”Gullabo” Jansson och från STCC kom Edward Sandström. Alla var eniga om att Camaron var avgjort bättre än sitt rykte! Motorstark, välbalanserad och tålig! Dessutom väldigt rolig att köra!

2007 – Camaro Cup, miljön och barnen
Efter omfattande tester kunde Camaro Cup presentera en racerbil som både hade katalysator och kördes på miljöbränslet E85. STCC visade nytt förtroende för klassen och Camaro Cup valde att lägga alla sina 6 tävlingshelger ihop med STCC-arrangemangen. Ett nytt och viktigt inslag för året var barntimmen. Barnen fick rå om både bilar och förare i Camarodepån – det var enormt uppskattat! Camaro Cup hittade en ny målgrupp!

2008 – RM-status
Lördagen den 24 november 2007 meddelade Svenska Bilsportsförbundets ordförande Kåge Schildt att klassen tilldelats Riksmästerskap-status till säsongen 2008. STCC är fortsatt positiva och Camaro Cup kommer åter att tävla i samband med STCC-arrangemangen. Camaro Cup-föreningen har höga förväntningar och räknar med 28 bilar till start i premiärtävlingen i maj!


Klicka på bilden för förstoring