CAMARO CUP 2008 – EN FÖRVÄNTANSFULL SÄSONG!2008-01-08  |  Skriv ut artikeln

Klicka på bilden för förstoring
Camaro Cup har presenterat tävlingskalendern för 2008 och det ser ut att bli en mycket spännande säsong. Camaro Cup är bl.a. en av klasserna som följer med STCC till Göteborg och det planerade stadsloppet. Publiken kommer också att få bekanta sig med en hel del nya förarnamn till våren. Ett av de nya teamen är Eljas Motorsport, kända för sina goda insatser i rally och JTCC, som kommer till start med 2 bilar. Jonny Gustavsson, fjolårstrean i Camaro Cup, blir en av förarna och i den andra bilen kommer man att sätta en mycket lovande junior.

Bernhard Kongsrud och Ole-Martin Lindum utökar sitt team till 4 bilar. Man förhandlar med en mycket lovande ung norsk förare och hoppas kunna presentera hela teamet inom kort. Klart är att Ole-Martin är mycket revanschsugen efter en mindre lyckad fjolårssäsong. Man har en storsatsning på gång från Norge!

Alla 6 tävlingar kommer att köras med STCC.

17-18 maj Mantorp Park
14-15 juni Göteborg (preliminär)
12-13 juli Falkenberg
16-17 aug Gelleråsen, Karlskoga
30-31 aug Ring Knutstorp
27-28 sep Mantorp Park

– Vi är mycket nöjda med den tävlingskalender som vi och STCC AB jobbat fram. Nu håller vi tummarna för att alla pusselbitar faller på plats, så att Göteborgsracet blir av.
Teamen rustar för fullt för att komma väl förberedda till premiären. Vi har bestämt oss för att göra 2008 till ett riktigt bra år!

Några av teamen ligger redan nu i startgroparna för att börja testerna med det nya E85 miljöbränslet som STCC tagit fram. Bränslet kommer även Camaro Cup att använda i Göteborg, säger Jörgen Bengtsson vice ordf. i Camaro Cup.

Klicka på bilden för förstoring