GRANBERG TILLBAKA PÅ BANAN I CAMARO CUP!2008-01-22  |  Skriv ut artikeln

Klicka på bilden för förstoring
Den 17 maj är Fini-Granberg Motorsport tillbaka på banan i Camaro Cup. Denna gång är det dock inte före detta Mr Superstar Ulf Granberg som kör, utan sonen Mikael Granberg.

Mikael körde senast S60 Challenge säsongen 06 där ett SM brons bärgades.
Nu, efter ett års uppehåll, väljer han alltså att gå i sin fars fotspår för att försöka ta hem det första Camaro Cup guldet sedan 1976.

Anledningen till att vi väljer att köra Camaro Cup är flera. Vi tycker att klassen har gjort stora framsteg under senare år då både kvaliteten, kvantiteten och även underhållningsvärdet ökat. Detta tack vare en bra organisation bakom klassen som lyckats få den tillbaka på ”racing-kartan”. Men den största anledningen är att det är en häftig räserbil som verkar förbannat kul att köra.

-Teamets mål inför säsongen är att självklart vara med och slåss om segrar och att till slut som nykomling slå sig in som topp tre. Vidare vet vi med oss att detta är en högt uppsatt målsättning då det är ny klass, ny bil och att konkurrensen ökat avsevärt till 2008.
Årets höjdpunkt är givetvis stadsloppet på hemmaplan i Göteborg, men säsongen når alltid sitt klimax under västkustloppet på Falkenbergs motorbana.
Teamet håller just nu på att förbereda säsongen genom att plocka ner och lära sig den nya bilen och ser med stor entusiasm fram emot premiären den 17-18 maj, säger Mikael Granberg

Text: Robert Petersson.

Klicka på bilden för förstoring