P-G ANDERSSON I CAMARO CUPS GÄSTBIL2008-03-12  |  Skriv ut artikeln

Klicka på bilden för förstoring
P-G ANDERSSON I CAMARO CUPS GÄSTBIL NÄR HAN INTE KÖR WRC!

För P-G Andersson har debuten i WRC-klassen börjat med succé. Ingen hade väl trott
att grabben från Årjäng skulle kunna matcha den etablerade WRC-eliten. Men efter 3 körda VM-rallyn kan man konstatera att när materialet tillåter, är P-G redan med i världseliten. Under sommaren får den svenska racingpubliken möjlighet att träffa och se honom i Camaro Cup under Västkustloppet i Falkenberg 12-13 juli.

Säsongen 2007 körde P-G hela Camaro Cup-serien samtidigt som han också hann med att vinna Juniortiteln i Rally-VM. När WRC-klassen har sommaruppehåll så passar P-G på att gästa sitt gamla Camaro Cup-team Bryntesson Motorsport och därmed återförenas fjolårets framgångsrikaste Camaro Cup-team.
– Fantastiskt roligt att P-G kör för oss igen och det är samtidigt en bra chans för publiken att få se en av Sveriges absolut bästa förare! Det var ju så här Camaro Cup började för honom, i vår gästbil 2006. P-G känner ju både bilen och teamet så naturligtvis kommer han att ladda för seger, säger Tony Bryntesson.

Man behöver inte vänta till sommar för att kunna se P-Gs Camaro Cup-bil. Under påskhelgen kommer bilen att finnas på plats i Bryntesson Motorsports monter på Elmia-mässan.
– För oss har det blivit tradition att börja säsongen på Bilsport Performance & Custom Motor Show. I år har vi tre av våra bilar med, alla designade och lackade av Löörs som fått till fantastiska målningar. Gästbilen som P-G ska köra är helt nylackad och premiärvisas under mässan. I sann Camaro Cup-anda kan man komma till montern och se på bilar, prata med våra förare och kanske provsitta en bil. Vi får nog full fart i montern som vanligt, fortsätter Tony.

– Det ska bli riktigt roligt att få köra Camaro Cup igen! Inte minst för att kollegorna från i fjol, Anders Brofalk och Magnus ”Kroken” Krokström, ska få sig en match! Det är också viktigt att träna och hålla i gång asfaltskörningen eftersom många av WRC-rallyna går på sådant underlag. Camaro Cup är en bra klass med många bra förare och en bra förening, så när kalendern tillåter är det klart man vill köra. Tyvärr kan jag inte vara med under påskmässan i år för att jag åker till Argentina för att köra 4:e WRC-tävlingen för i år, säger P-G Andersson.Klicka på bilden för förstoring