ALEXANDER HAEGERMARK KÖR PORSCHE CARRERA CUP2008-03-26  |  Skriv ut artikeln

Klicka på bilden för förstoring
Alexander Haegermark kör Porsche Carrera Cup under
Göteborg City Race.


Vid onsdagens pressvisning i Arlandastad Motortown kunde Alexander meddela att han
kommer till start i det häftigaste svenska racet i sommar, Göteborg City Race den 13-14
juni. Alexander kommer att köra fjolårets vinnarbil i Porsche Carrera Cup med full
support från DMS.
– Det ska bli fantastiskt roligt att få visa upp sig på hemmaplan och framförallt göra ett oförglömligt event för mina samarbetspartners, säger Alexander.
Åskådarantalet är beräknat till 30 000 och om vädrets makter är med oss så blir det en riktig folkfest. Bilen som ska användas är av 2007-års modell. Den är 20
kilo lättare, men har något mindre hästkrafter än årets bilar. Alexander tror att den kommer passa banan utmärkt.
– Eftersom det är en relativt kort och trång bana är det viktigt att inte ha en för tung bil som accelererar långsamt. Banan är ny för alla förare vilket gör att alla tävlar på lika villkor. Det blir en stor utmaning men jag vet att vi har bra kapacitet, menar Alexander.
Teamet kommer att börja testa redan nästa vecka på Mantorp och Alexander premiärkör bilen den 28 mars.
– Alexander är en stor talang med många framgångsrika år inom karting och racing. Han har alla möjligheter att etablera sig som yrkesverksam förare och jobbar även mycket professionellt vid sidan av banan, avslutar teamets Driver Coach, Alx Danielsson.


Alexander Haegermark, 24 år från Göteborg är ett av Sveriges största racerlöften. Alexander är med i Svenska Landslaget och tävlar för Kungliga Automobil Klubben. 2006 erövrade han silvermedaljen i Formel Renault Nordic Series. Han har en andraplats i EM i Belgien i karting, Intercontinental C. I samma klass är han svensk mästare 2002 och 2004.
Säsongen 2007 tävlade Alexander i det Nordeuropeiska Mästerskapet i Formel Renault.Klicka på bilden för förstoring  Klicka på bilden för förstoring