NYHETER FRÅN ANDERS LILJA RACING2008-04-21  |  Skriv ut artikeln

Klicka på bilden för förstoring
2008-04-20 Äntligen – som Gert Fylking brukar säga!

Äntligen har vi kommit igång med säsongen och körningen på vår nya Ducati. Den är en fröjd att titta på med sina nylackade kåpor och en fröjd att köra. Det är stor skillnad att köra denna 1200-kubiks V-twin mot vad man är van vid, så vi har jobbat fram en plan för hur vi ska framskrida. Vi ska köra några race som lite test innan det nordiska mästerskapets första deltävling går av stapeln i Finland i slutet av juni. Då måste allt fungera och det känns redan väldigt bra och helt odramatiskt. Framför allt känns det väldigt spännande!!

Vi har fått väldigt bra kontakt med Ducati i England, som har lång erfarenhet av Ducati och racetrimning. Det har skapat en hel del genvägar för oss så vi ligger bra till vad gäller utgångsläget både på chassi och motor.
Hojen har redan körts på tester på Anderstorp, Karlskoga och Falkenberg med goda resultat. Tyvärr har väl inte våren kommit ordentligt, så man var tvungen att dra på sig långkalsongerna! På Falkenberg fick vi oväntat besök av Ducati Sverige på vårt test. Mycket kul att Ducati är så intresserade! Nu väntar två tävlingshelger där vi ska testa/tävla och hela teamet ser fram emot det!

I dagarna kör vi också ett av våra populära motorevent. Vi ska hålla till på Anderstorp tillsammans med Bryntessons Camarobilar och Hampuz Fardby som ska ”stunta” lite på sin motorcykel. Delar av teamet kommer också att vara på plats. Vi får hoppas att vädrets makter är med oss denna dag.
Nästa gång hoppas vi få återkomma med fler glädjande nyheter och goda resultat från första SM-deltävlingen i Anderstorp. På pappret är det ett antal mycket duktiga förare anmälda i Superbikeklassen, både från Sverige, Norge och Finland. Det kommer bli tufft, men roligt!

Med vänliga racehälsningar,
Anders Lilja Racing, Superbike #55

Klicka på bilden för förstoring  Klicka på bilden för förstoring