BRYNTESSONS ENTUSIASTISKA INFÖR PREMIÄREN2008-05-14  |  Skriv ut artikeln

Klicka på bilden för förstoring
BRYNTESSON MOTORSPORT ENTUSIASTISKA INFÖR PREMIÄREN!

I helgen är det dags! Premiär för Camaro Cup på Mantorp Park i Östergörland. Nu ska vinterns slit belönas! Förarna är laddade och vill komma igång, men det kommer inte att bli någon lätt uppgift! Årets startfält är 30 bilar stort och har många duktiga förarnamn.


Mantorp Park är en bra bana! Kanske den bästa i Sverige för Camaro-bilar.

– För att vara en racerbil så är Camaron ganska stor och tung. Då vill man inte ha för snäva kurvor , säger Magnus Krokström i den oranga nr 66. Mantorp är en riktigt rolig bana med några fantastiska, snabba kurvor. Jag tror att både jag och Anders kommer att ha fördel där ! Banan är bred också. Skulle tro att det behövs med det enorma startfältet.

Teamet har jobbat hårt hela vintern och mot slutet ännu hårdare! Man vill göra allt och lite till!

– Anders och Andreas har jobbat dag- och eftermiddagspassen. Jag har jobbat eftermiddags- och kvällspassen. Sen har vi jobbat alla pass på helgerna, säger Tony Bryntesson. Vi räknar inte timmar, bara resultat!

Tongångarna är optimistiska, men lite försiktiga.

– I startfältet finns svenska mästare i gokart, superkart och rally. Blanda det med gamla Camaro Cup-mästare och talangfulla juniorer så blir det en tuff konkurrenssituation. Vi kommer att vara bra med, men vi kommer att få kämpa för det, säger Anders Brofalk. Regerande Champion och förare av den gula nr 69. Jag hoppas att våra förberedelser, och kanske vår rutin, fäller avgörande!

Konceptet med gästbil användes med framgång under 2006. Det gav bra genomslag och mycket positiv uppmärksamhet, så teamet bestämde sig för att göra det igen. Till premiären har man plockat in den duktige rallyföraren Patrik Flodin. Han kör egentligen brittiska rallymästerskapet, men nu i helgen den gröna Camaron nr 96.

– Rallybil kontra Camaro, grus kontra asfalt – det här är en riktig utmaning men en kul sådan, säger Patrik. Jag har gjort en bra testdag i bilen och kommer göra allt för att visa att jag behärskar asfalt också.

Vi ses på Mantorp Park!


Klicka på bilden för förstoring