SUCCÉ START FÖR BROFALK OCH BRYNTESSON MOTORSPORT2008-05-20  |  Skriv ut artikeln

Klicka på bilden för förstoring
Camaro Cup mästaren från i fjol kunde inte få en bättre säsongs start. När de största konkurrenterna Ole-Martin Lindum och Magnus Krokström chansade på regndäck i det första racet behöll Anders slicksen på. Slicksen visade sig vara det rätta valet och trots att både Lindum och Krokström började starkt och ett tag ledde stort, hjälpte den upptorkande banan Anders att ta in försprånget. Med några få varv kvar kunde han passera de båda och ohotat ta seger i loppet.

Till söndagens race hittade mekanikerna på Anders bil fel på förgasaren. Detta var troligtvis ett av problemen man brottats tidigare då man inte fått riktig bra toppfart i Camaron. Däckvalet blev på nytt avgörande, med den skillnaden att regnet tilltog under hela racet och de som valde slicks var förlorarna. Anders valde regndäck och efter en bra start kunde han passera Bernhard Kongsrud upp i ledning som han höll in i mål.

- En fantastisk start på säsongen och en kämpar insats av hela teamet. Vi har haft en hektisk tid bakom oss och verkligen jobbat hårt inför säsongen. Andre Jensen som är ny mekaniker på min bil är från Motorsport gymnasiet i Anderstorp har gjort ett fantastisk jobb, och vi blir bara bättre och bättre, säger Anders


Foto:DeltaPhoto.se


Klicka på bilden för förstoring