ANDERS PETJO LILJA ÅRETS FÖRSTA TÄVLING AVKLARAD2008-05-27  |  Skriv ut artikeln

Vi har nu så sakteliga börjat om med våra tester efter benbrottet i foten. Vi har fått bra hjälp från Ortopedtekniska, som låtit specialanpassa en av mina stövlar för att skydda brottet från rörelse, men ändå låta mig köra när jag plockar av det avtagbara ”gipset” jag går med dagligen.

P g a foten ligger vi ju lite efter med körningen och vi jobbar hårt med att ta igen tappad mark. I mitten av maj var vi ju tillbaka på Anderstorp igen för att träna lite och delta i den s k BOTT-serien (Battle of the twins). Det var kval och race på lördag och söndag, och på lördagens kval körde jag till mig en tredjeplacering på gridden och på racet kom jag tvåa. Det gick dock alldeles för sakta och jag tyckte det var svårt att veta var jag hade foten. Med den styva stöveln följde tyvärr en borttappad känsla för körningen. På söndagen körde jag kval igen och kom trea även denna gång, men då jag tyckte att körningen med stövlen inte gav så mycket och vädret inte var någon höjdare valde jag att avstå racet på eftermiddagen.

Till helgen åker vi till Sviesta, Linköping, för att köra det vanliga SM:et där och eftersom denna tävling bjuder på mycket körning i form av träning, kval och dubbla race så räknar vi med att vara mycket närmare konkurrenterna sen. Vi har bänkat hojen hos Claessons med mycket gott resultat – 185 hk på bakhjulet och 137 i vrid…
Vi tillbringade också torsdagen och fredagen förra veckan på Gelleråsen och fick kört runt 50 mil på hojen – med ytterligare modifierad stövel. Jocke Jansson, FJJ Racing, var där och hjälpte oss med fjädring och dämpning och vi skickar ett stort tack till honom. Ett stort tack också till vår mekaniker Pär som fått dra ett tungt lass nu när jag hoppat omkring på mina kryckor…!

Ducatin är helt grym att köra och det finns hur mycket kraft som helst. Vi bara längtar tills jag är helt ok i foten och kan köra obehindrat. I slutet av juni drar ju Scandinavian Open igång med tävlingen på Alastaro, Finland och då hoppas jag vara helt återställd.

Med vänliga racehälsningar,
Anders Lilja Racing, Superbike #55