WRC-AKTUELLE P-G ANDERSSON KÖR CAMARO CUP2008-07-02  |  Skriv ut artikeln

Klicka på bilden för förstoring
P-G Andersson har ledigt från rally körningen i världen och passar på att köra Camaro Cup för Bryntesson Motorsport. Den aktuella tävlingen är legendariska Västkustloppet som körs i Falkenberg den 12-13 juli. Tävlingen brukar locka storpublik och P-G ser fram mot en comeback.
– Jag körde ju Camaro Cup förra året och jag saknar det faktiskt! Falkenberg råkar också vara en av mina favoritbanor så det ska bli åka av!

Nu får den svenska publiken chansen att se vår hetaste rallyförare i aktion på hemmaplan. P-G som kör hela VM serien i rally för Suzuki teamet har sommarledigt och passar på att göra ett inhopp i Camaro Cup. Han kommer att köra samma bil som han med stor framgång körde 2007. De andra tre förarna i Bryntesson Motorsport, Anders Brofalk, Magnus Krokström och Richard Berggren ser fram mot att P-G kommer in i teamet igen men lovar hårt motstånd.
– Här får man inget gratis! Inte ens om man är rallystjärna och heter P-G Andersson, säger Anders med ett leende och fortsätter,
– Det ska bli kul att P-G är med igen men jag kommer att göra allt för att slå honom!

P-G menar att det blir en upprepning från 2007 då han vann båda heaten.
– Det är lugnt, jag räknar kallt med att slå både Brofalk, Kroken och alla de andra. Kontinuiteten i rally körningen gör att jag är igång.

Krokström som kraschade kraftigt i Göteborg City Race är lugn.
– Falkenbergsbanan är min hemmabana och jag har bra fart just nu. Det är ingen tvekan om min ambition! Grabbarna kan snacka hur mycket de vill, det hjälper inte!

Tre starka viljor, med likadan målsättning, i ett och samma team. Hur går det?
– Jag får väl räkna med en del sviter efter den här tävlingen och jag förväntar mig att grabbarna gör bra race och bärgar massor av poäng, säger en lätt bekymrad Tony Bryntesson, teamchef.

Klicka på bilden för förstoring