CAMARO CUP OCH VÄSTKUSTLOPPET2008-07-16  |  Skriv ut artikeln

Klicka på bilden för förstoring
Camaro Cup var en av klasserna i helgens STCC-evenemang på Falkenbergs Motorbana. Västkustloppet är närmast en institution inom svensk motorsport och lockar alltid stor publik och många deltagare. Camaro-klassen uppskattas för sina kraftfulla bilar och publikfriande körningar. Årets tävling var inget undantag – den innehöll både himmel och pannkaka.

Serien ser för närvarande en dominant i fjolårets champion, Anders Brofalk. Han inledde helgen på bästa sätt genom att vinna kvalet.

– Jag gjorde mitt livs kval, säger Anders. Jag gick ut en andra gång för att försöka putsa några tiondelar till, och det lyckades. Det brukar det inte göra för däcken blir aldrig bättre, men jag körde så jäkla bra! Mina killar har gett mig en kanonbil och jag kunde förvalta den!

Första racet för helgen innehöll mycket. Några olyckliga sammanstötningar ledde till ofrivilliga påkörningar efteråt. En som drabbades var Richard Berggren som är nybörjare i Camaro Cup.

– Nu har man gjort en rejäl krasch också. Jag var inte vållande, men det känns ändå som man skapat oändligt mycket jobb för teamet och en tredje förare som egentligen inte hade med saken att göra. Nya erfarenheter brukar vara bra, men den här hade jag helst sluppit.

En annan som varit utsatt för krascher, men inte i Västkustloppet utan i föregående race, var Magnus Krokström. Han ställde upp med en helt nybyggd bil som premiär kördes i kvalet till tävlingarna.

– Jag kvalade femma och det känns som en seger, säger Magnus. Att vi överhuvudtaget är här är ett mindre mirakel. Det är en humlehistoria. Humlan kan egentligen inte flyga sägs det. Man kan inte bygga en bil på tre veckor heller! Sen lyckades jag få till en bra körning i race 1 och gick i mål på andra plats efter Brofalk. Helt suveränt.

Söndagens race hade Magnus Krokström i Pole position (första startrutan) och Värnamos Markus Lundström i ruta 2. Efter en bra start kunde Krokström dra ifrån och ohotad vinna tävlingen. Serieledaren Anders Brofalk svarade för dagens uppkörning och gick in på andra plats, knappt före norrmannen Bernhard Kongsrud som var lätt upprörd efter målgång.

– Jag fick bensinstopp och gav bort en andraplats! Det ska aldrig upprepas!

Nästa tävling i Camaro Cup körs i samband med STCC-evenemanget på Gelleråsen i Karlskoga den 16-17 augusti.Klicka på bilden för förstoring