VÄRLDSMÄSTAREN I DRIFTING KÖR CAMARO CUP2008-07-25  |  Skriv ut artikeln

Klicka på bilden för förstoring
SAMUEL HÜBINETTE KÖR FÖR BRYNTESSON MOTORSPORT

Världens bästa driftingförare, Samuel Hübinette, gästar Camaro Cup under STCC-helgen när Kanonloppet körs på Gelleråsen i Karlskoga den 16-17 augusti. Samuel gör för närvarande en mycket stark säsong i den amerikanska Formula Drift-serien och ligger 2:a efter fyra körda race. Mellan racen är Samuel flitigt anlitad som stuntförare och jobbar just nu med den kommande Fast and Furious 4-filmen.

Det blir andra gången som Samuel kör Camaro Cup. I fjol gjorde han ingen besviken då han var på väg mot seger när bromsarna tog slut endast 1 varv ifrån mål gång, vilket tog honom av banan in i en däck trave. Samuel hann med att sätta snabbaste racevarv och lovar att köra för seger i årets Kanonlopp.

– Förra årets Kanonlopp var riktigt bra för mig, säger Samuel. Kul att köra hemma i Sverige och lite annorlunda mot det jag gör i USA. Alla i teamet var generösa med sina kunskaper och kanske kunde jag ge lite tips tillbaka. Nu när jag får en andra chans ska jag ge allt för att göra det perfekta racet!

– Det är oerhört stimulerande och roligt att vi får Samuels förtroende och att han kör för oss igen, nu när han kommer till Sverige. Gästspelet i fjol var väldigt lyckat och han kom fort ”in i teamet”. Sen är han riktigt duktig på att köra också! Min generation vet knappt vem han är, men många unga har Samuel som sin stora idol och nu får de en chans att se honom här hemma i Sverige, säger Tony Bryntesson, teamchef i Bryntesson Motorsport.

– Vi var imponerad av hans otroliga bilkontroll och hur snabbt han acklimatiserade sig i Camaron. Att Samuel är snabb vet vi och det kommer bli en hård och rolig tävling under Kanonloppet, säger Magnus Krokström och Anders Brofalk som kör för Bryntessons Motorsport teamet.
Klicka på bilden för förstoring