GODKÄNT RESULTAT FÖR ALEXANDER HAEGERMARK2008-08-19  |  Skriv ut artikeln

Klicka på bilden för förstoring
Säsongens andra inhopp i Carrera Cup Scandinavia på Karlskoga Motorstadion blev ömsom vatten och ömsom vin för Alexander. En snurrning på lördagen i samband med ett omkörningsförsök till nionde plats kostade många placeringar men han revanscherade sig dubbelt upp i söndagens race med en uppkörning från 20:e startposition till en slutlig åttonde plats i mål.

– Den fria träningen kändes bra och jag var nöjd med min placering eftersom de flesta i toppen hade nya däck, konstaterar Alexander.

Kvalet blev även den här tävlingen uppdelat i två grupper efter mästerskapsställningen. Något som inte är någon fördel när man gör inhopp. Alexander körde till sig en tionde startposition av de 30 förarna inför det första racet, 0,5 sekunder från pole position – Det tätaste kvalet någonsin i Carrera Cup Scandinavia.

– Jag kan förstå att toppförarna i mästerskapet vill köra för sig, men det skulle vara mest rättvist om alla kvalade samtidigt, säger Alexander. Tyvärr fick jag inget fritt varv förrän mot slutet då båda grupperna körde tillsammans så det var inte optimalt då mina däck gått för många varv. Vi fick även offra våra två extradäck för att göra en ny attack i slutet.

Det första racet blev en tät batalj mellan Jonas Gelzinis, Alexander och Niklas Lovén om niondeplatsen. Det slutade med ett överoptimistiskt omkörningsförsök i slutet av rakan. Alexander berättar:
– Jag fick en halvbra start. Lyckades hålla min plats efter Trösen trots att jag fick en liten kyss av Gelzinis. Jag kände mig ganska trygg de två första varven. Sedan började bilen bli mer understyrd och jag fick ingen bra fart ut på rakan. Jag kunde inte hålla dem bakom mig längre utan bestämde mig för att ligga och bevaka och försöka spara på däcken. Det betalade sig i slutet då jag kunde göra en till push. Jag var så när på att fixa omkörningen men det gick tyvärr lite för snabbt in i kurvan och jag snurrade.

– Om jag hade kört för mästerskapet, hade jag kört mer på den säkra sidan för att plocka poäng, förklarar Alexander.

Till det andra racet på söndagen hade regn utlovats men det blev återigen ett torrt lopp med många incidenter.

Alexander gjorde en bra start och avancerade redan på det första varvet upp till en 15:e plats. Två bilar krokade ihop vilket kallade ut ”Safety Car” på banan under tre varv. När det blev grönt ljus igen plockade Alexander bil efter bil och var 10:a när det var några varv kvar. Då krokade Öhlin och Rantzow i varandra vilket gjorde att Öhlins kylare sprutade ut vatten. Det gjorde banan väldigt hal och svårkörd. Alexander gick till slut i mål som åttonde man vilket fullbordade en bra uppkörning.

– Jag är väldigt nöjd med dagens tävling. Teamet gjorde ett bra jobb med bilen efter att vi gemensamt kommit fram till en del ändringar. Jag hade kanske inte den snabbaste bilen i fältet men en väldigt jämn pace under hela loppet, säger Alexander

Efter tävlingen kunde man i teamet glädjas åt att Alexander satt den näst snabbaste sektortiden i banans andra parti.

– Återigen ett stort tack till Fragus Försäkringar som gick in som huvudsponsor för Kanonloppet samt förtroendet från Danielsson Motorsport, avslutar AlexanderOm Carrera Cup Scandinavia

Carrera Cup Scandinavia erbjuder i år ett mycket namnkunnigt startfält, och konkurrensen kommer att bli hårdare än någonsin tidigare. Bland deltagarna utmärker sig - förutom fjolårssegraren Edward Sandström – bland andra Prins Carl Philip, speedwaylegenden Tony Rickardsson och F1-aktuelle Alx Danielsson.

Mästerskapet tillämpar ett enhetsreglemente, och bilarna är identiska. Motorerna utvecklar omkring 400 hk och kraften överförs till drivhjulen via en sekventiell växellåda. Tävlingarna sänds live i SVT2, och det mediala intresset för serien har under säsongen varit massivt. Carrera Cup Scandinavia är en av supportklasserna i det välkända STCC-paketet, och drar nytta av all extra uppmärksamhet som detta innebär. I serien tävlar ett trettiotal förare.


Klicka på bilden för förstoring  Klicka på bilden för förstoring