JENS EDMAN KÖR CAMARO CUP I SVERIGE2008-08-21  |  Skriv ut artikeln

Klicka på bilden för förstoring
Jens Edman, känd från STCC och DTC gästar Camaro Cup och Bryntesson Motorsport-teamet under tävlingarna på Ring Knutstorp den 30-31 augusti. Jens är riktigt på gång i det danska touringcar-mästerskapet DTC och leder privatcupen i en Peugeot. Nu blir det mera hästar under huven när Jens tar sig an den betydligt tyngre etanoldrivna Camaron som Bryntesson Motorsport driver som gästbil.

Magnus Krokström som tävlat mot Jens i STCC har stor respekt.

– Jag anser att Jens är en av sveriges bästa och mest professionella förare. Vi kommer att få kämpa rejält för att köra ifrån honom, ingen tvekan om det. Han kommer att behöva lite tid för att acklimatisera sig, men sen...

Mästerskapsledande Anders Brofalk ser fram mot tävlingarna och Jens gästspel.

- Ska bli kul att se vad Jens kan göra med Camaron. Han har kört många olika bilar och har mycket rutin så jag förmodar att det kommer blir riktigt tufft att slå honom. Vi kommer att hjälpa honom att komma till rätta, men ute banan blir det kamp som vanligt!

På frågan om hur Jens hamnat i en Camaro Cup-bil säger Tony Bryntesson, teamchef i Bryntesson Motorsport,

- Jag träffade Jens på en gokarttävling som anordnades av en av våra sponsorer. Vi pratade lite om Camaro Cup och jag frågade om Jens var intresserad att testa en bil. På den vägen är det och med den minst sagt tunga meritlistan – bl.a. STCC 3:a 2001 med Volvo, 4:a år 2000 med Ford och många framgångsrika säsonger i DTC – så är jag säker på att han kommer att berika klassen. Nu leder han dessutom privatcupen i Danmark. Jag ser verkligen fram mot Knutstorptävlingarna och tror våra andra förare får vara riktigt på topp för att hänga med.

Klicka på bilden för förstoring