JENS EDMAN GÄSTADE I CAMARO CUP2008-09-01  |  Skriv ut artikeln

Klicka på bilden för förstoring
I helgen testade Jens Edman något han aldrig gjort förut. Han ställde upp som gästförare i Camaro Cup när klassen besökte Ring Knutstorp i Skåne.

- Camaroserien har en gästbil som en ny gästförare erbjuds att köra under tävlingshelgen. Innan jag tog plats i förarstolen har bland annat rallystjärnan PG Andersson och Duncan Huisman kört bilen.

Jens visste inte riktigt vad han gett sig in på. Camaron är en stor och tung bil med mycket effekt och bakhjulsdrift och långt ifrån den Peugeot 407 Jens kör i DTC i vanliga fall.

- Jag måste säga att det här är en av de roligaste bilarna jag kört. Det finns mycket effekt så understyrning som jag är van vid existerar inte och överstyrning justera man enkelt med gaspedalen. Hur kul som helst att köra, jag satt med ett leende på läpparna hela tiden.

På lördagen kördes kval och det första av två race. Jens blev fyra i kvalet efter svårigheter att få till några fria varv.

- Men det resultatet var jag ändå nöjd med. Man får tänka på att många av de killarna som kört i serien har hållit på i många år och har stor erfarenhet och rutin.

I lördagens race kom Jens ut som fyra i starten och det tog något varv innan han kom om trean. Ettan och tvåan i racet hade då fått en liten lucka.

- Körningen stämde bra och jag tog in på dem framför. När jag lyckats köra in luckan och fått slagläge på dem framför så havererar kopplingscylindern och det var bara att svänga åt sidan. Lite tråkigt när det var en pallplats i sikte.

Startuppställningen till söndagens race bestäms av lördagens varvtider. Jens hade femte tid.

- Jag fick en okej start och kom ut som femma. Lyckades köra upp mig till en tredje plats som bäst men tappade en placering i slutet av racet. Jag var nog lite för het på gröten i början och däcken gick varma mot slutet. Så det sladdade hej vilt. Kul att köra men inte snabbaste sättet att ta sig runt banan. Jag kom i mål som fjärde man.

- Totalt sett är jag mycket nöjd med helgens resultat. Hade varit kul med en pallplats i lördagsracet, men så är det i racing ibland. Det har varit en fantastiskt rolig helg tillsammans med Camarogänget. Ett stort tack till Tony och hans personal i Bryntesson Motorsport för ett underbart bemötande. Alla har varit otroligt trevliga och hjälpsamma. En kalashelg med andra ord.

Läs mer om klassen på www.camarocup.com eller www.bryntessonmotorsport.com


Klicka på bilden för förstoring