JENS TÄVLADE PÅ "HEMMAPLAN"2008-09-08  |  Skriv ut artikeln

Klicka på bilden för förstoring
I helgen kördes den sjätte deltävlingen i DTC-serien på Sturup Raceway utanför Malmö. Det här är den enda gången under året den danska serien lämnar Danmark för att gästspela Sverige. För Jens Edmans del innebär det för en gångs skull hemmabana.

- Efter sex års tävlande i Danmark är det väldigt kul att komma hem till Sverige och tävla. Att kunna bjuda in vänner, familj och sponsorer är alltid kul.

Men tävlingen startade tungt för Jens Edman.
- Jag hade svårt att få till någon bra tid på kvalet. Det har varit vårt problem under hela säsongen. Vi har en bil som fungerar bra i racetempo men det fattas lite på kvalvarven. I lördags var vi ungefär sex tiondelar efter snabbaste bil och i dagens DTC det räckte det bara till en tolfte startplats.

Race 1
Det slutade regna en timme innan start men det hade inte hunnit att torka upp ordentligt. Det gjorde att 70 procent av bilarna körde ut på regndäck, medan resterande chansade på slicks.
- Jag var en av dem, berättar Jens. Det var otroligt halt i början, men greppet i däcken blev bättre och bättre för varje varv jag körde. Jag kom till slut i mål på en sjätte plats. Synd att inte racet var fem varv längre, då hade det kunnat bli riktigt roligt men jag tycker ändå att vi gjorde ett bra däckval.

Race 2
Tack vare omvänd startordning skulle Jens starta trea i det andra racet. Han fick en bra start och var tvåa ur första kurvan.
- Men jag kom bara ytterligare tre kurvor innan bilen helt plötsligt snurrade runt. Jag lyckas ta bilen tillbaka in i depån där det visade sig sig att hjulupphängningen vänster bak hade brustit. Det kändes otroligt surt. Vi låg tvåa och jag visste att vi hade bra fart i bilen så en pallplats inför hemmapubliken gick upp i rök. Istället fick jag följa racet från depån.

Finalracet.
Mekanikerna gjorde ett bra jobb och teamet fick Jens bil klar till finalen.
- Mina blygsamma placeringar räckte till elfte startruta. Jag var full av revanschlust och ville fram i fältet. På sista varvet lyckades jag passera James Thompsson och korsa mållinjen som femte man och trea i privatcupen.
Otrolig skön känsla att köra upp sig från elfte till femma på en bana som är erkänt svår att köra om på.

- Än en gång visade vi att vi har en bil som är snabb i racen. Vi måste bara försöka hitta en lösning på varför vi har det så svårt i kvalen. Jag hoppas att vi på Padborg om två veckor har löst det och kan kvala bättre.

Resultat race 1
1. James Thompson Honda
2. Robert Schlünssen Peugeot
3. Martin Jensen BMW
6. Jens Edman Peugeot

Resultat race 2
1. Tom Pedersen BMW
2. Kasper Jensen BMW
3. Henrik Lundgaard Chevrolet
Jens Edman - bröt

Resultat finalen
1. Kristian Poulsen BMW
2. Tom Pedersen BMW
3. Robert Schlünssen Peugeot
5. Jens Edman Peugeot

Ställning DTC
1. Tom Pedersen BMW 225
2. Jan Magnussen BMW 223
3. Henrik Lundgaard Chevrolet 208
4. Michael Outzen Chevrolet 202
5. Robert Schlünssen Peugeot 172
6. James Thompson Honda 160
7. Michel Nykjær BMW 158
8. Jason Watt Seat 141
9. Jens Edman Peugeot 137
10. Kasper Jensen BMW 115

Ställning i privatcupen
1. Robert Schlünssen Peugeot 259
2. Jens Edman Peugeot 248
3. Kasper Jensen BMW 216

Klicka på bilden för förstoring