NICLAS JÖNSSON, ALIAS NIC JONSSON ÄR TILLBAKA2008-09-17  |  Skriv ut artikeln

Klicka på bilden för förstoring
Niclas Jönsson, alias Nic Jonsson från Atlanta USA, är tillbaka i Sverige. Han har kört NASCAR, Indy Racing League och klassiska Le Mans men meritlistan kan göras längre! Nu ska han köra Camaro Cup för Bryntesson Motorsport under finalhelgen på Mantorp Park 27-28 september.

Racingsäsongen kan inte avslutas bättre.
En av Sveriges mest meriterade racerförare, den numera USA-boende Niclas Jönsson, gör ett gästspel i Camaro Cup. Niclas, som är född i Småländska Bankeryd, är den ende svensk som tävlat i NASCAR-serien. I år kör Niclas bl.a. Grand Am Rolex Series för Krohn Racing med stor framgång. Han jobbar också med Kinetic Motorsports team som han även är delägare i. Niclas är mycket populär och är ett erkänt namn i amerikansk racing. Han har till och med blivit erbjuden förarplats i USAs mest erkända serie, NASCAR!

Jönköpings Praktiska Gymnasium.
Niclas har stor lokal anknytning i Jönköping. Han och hans far Lennart har arbetat fram ett stipendium som innebär att den av eleverna som är bäst i klassen på Fordonslinjen (där Lennart är lärare), får praktisera ett antal veckor hos Kinetic Motorsports i USA.

Inte nog med det, Bryntesson Motorsport har tillsammans med sponsorer ordnat så att eleverna på Fordonslinjen får en heldag på Mantorp Park den 28/9 när Niclas tävlar i Camaro Cup.
Klicka på bilden för förstoring