CAMARO CUP 2008 HAR ÖVERTRÄFFAT ALLA FÖRVÄNTNINGAR2008-09-19  |  Skriv ut artikeln

Klicka på bilden för förstoring
Årets Camaro Cup-säsong är succé, med rekordstora startfält och rolig racing. I depån har stora som små besökare kunnat känna sig välkomna i teamens tält. Barntimmen har av team och samarbetspartners utvecklats till en stor attraktion under tävlingshelgerna. Vad händer med klassen inför 2009 och vad har man för tankar och idéer inför framtiden. Jörgen Bengtsson, vice ordförande i Camaro Cups förarförening, berättar lita om vad som är på gång.

– Vi har i år ett fantastisk Camaro Cup där vi fått in nya duktiga team och förare som tillsammans med de redan etablerade förarna bjudit på mycket underhållande tävlingar. Barntimmen är en succé som vi kommer att jobba mycket med i framtiden.

Det var premiär för Göteborg City Race i år. Hur fungerade det med ett stadsrace?

– Ett mycket bra race med en fin bana där förarna verkligen fick bekänna färg. Vidare var det ett miljötänk över hela arrangemanget som stämmer väl överens med Camaro Cups miljöprofil.

Vad händer med klassen inför 2009, vad kan vi förvänta oss?

– Vi har massor på gång både på banan och i depåerna. Vi kommer att fortsätta vårt samarbete och dialog med STCC AB. Det pratas ju en del om att vi eventuellt ska tävla fredag och lördag nästa år. Ett intressant upplägg som vi körde efter i Göteborg och det var väldigt lyckat.

Bob Huzell VD för STCC AB, vad tycker du om Camaro Cup-klassen och hur ser du på framtiden för klassen?

- Jag är väldigt glad över att ha Camaro Cup som en del av STCC. Stort proffsigt startfält med mycket hästkrafter och lite mer sladd än våra andra klasser. Det är ett starkt komplement som också lockar de som gillar ”amerikanare” mer. Vi gillar också att Camaro Cup alltid vill utvecklas, både i depån och på banan. Ryktena jag hör om en ny bil låter mycket spännande och det visar styrkan i er förarförening, ni vill alltid bli bättre och ni verkar hålla ihop väldigt bra. För STCC AB innebär det att vi har mycket lättare att arbeta tillsammans. Er framtid är väldigt ljus och jag hoppas att vi kan fortsätta vårt samarbete under en lång tid framöver.
Klicka på bilden för förstoring