MOTIGT PÅ PADBORG FÖR JENS EDMAN2008-09-23  |  Skriv ut artikeln

Klicka på bilden för förstoring
Inför helgens tävlingar hade Jens Edman höga förväntningar. Padborg Park brukar vara en bana som passar teamets bil och Jens brukar trivas där, men denna helgen saknades rätta speeden i bilen.

För att ha någon chans i privatcupen så var teamet tvungna att ta mer poäng än Robert Schlünssen. Något som såg ut att bli svårt efter en trettonde plats i kvalet.
- Vi lyckades inte hitta lösningen på våra kvalproblem. Jag vet inte varför vi inte kan få till det i tidskvalen. Bilen är bra i racen men det hjälper inte när man måste starta långt ner i fältet varje gång, förklarar en besviken Jens.

Från en trettonde plats i det första racet så lyckades han köra i mål på en nionde plats. I det andra blev det en åttonde plats i mål och sedan en sjunde plats i finalracet.
-Vi hade inte den snabbaste bilen i helgen, men vi lyckades få med viktiga poäng hem. Jag var före Robert i alla tre racen och vi tog in viktiga poäng på honom.

Jens leder faktiskt privatcupen i dagsläget, men enligt regelverket skall de fyra sämsta resultaten strykas och då leder Robert med 23 poäng inför finalen.
- Det är fortfarande 60 poäng att köra om, så chansen finns kvar även om det ser lite tungt ut. Jag lovar att göra allt jag kan för att stå som vinnare av privatcupen på finalen den 11-12 oktober på Jyllandsringen. Jag och teamet kommer aldrig att ge upp, avslutar Jens.

Resultat race 1
1. Michael Outzen Chevrolet
2. Henrik Lundgaard Chevrolet
3. Jan Magnussen BMW
9. Jens Edman Peugeot

Race 2
1. Jason Watt Seat
2. Michel Nykjaer BMW
3. Tom Pedersen BMW
8. Jens Edman Peugeot

Final
1. Michel Nykjaer BMW
2. Henrik Lundgaard Chevrolet
3. Jan Magnussen BMW
7. Jens Edman Peugeot

Klicka på bilden för förstoring