WESTCOAST RACING ÄR TEAMMÄSTARE 2008!2008-09-29  |  Skriv ut artikeln

Klicka på bilden för förstoring
WestCoast Racing kunde i ett händelserikt finalrace säkra teamguldet 2008. Med sju poängs ledning och Fredrik Ekblom i pole med Robin Rudholm i fjärde startruta såg det säkert ut inför racet. Några sekunder efter start var det däremot inte lika säkert, Fredrik tappade ledningen i starten och Robin blev avknuffad men båda kunde slita sig tillbaka och i slutändan innebar Fredriks andraplats att teamguldet säkrades med stor marginal.

- Mitt race hade nog sett annorlunda ut om jag inte fått ”Flash” framför mig i starten, det blev lite jojo men det gick vägen till slut. Vi är rättvist teammästare och i år blev det silver för mig och det är skäl nog att fira ordentligt ikväll, sa Fredrik som inte kände sig särskilt besviken över att lämna ifrån sig mästerskapsbucklan.
- Man kan inte vinna jämt och ett silver till mig är inte fy skam.

Dick Jönsson-Wigroth var mycket nöjd att teammästerskapet nu är hemma och han tyckte teamet har gjort en av de bästa STCC-säsongerna någonsin.
- Vi ville verkligen ha teammästerskapet idag och med båda förarna tvåa och fyra i mästerskapet är det här en av teamets bästa säsonger i STCC. Vi har alla skäl att fira ordentligt ikväll, summerade Dick.

Robin Rudholm blev avknuffad redan i starten men slogs därefter med näbbar och klor och gick över mållinjen som tvåa och därmed trea i mästerskapet. Men kort därpå fick han 30 sekunders tidstillägg för oschysst körning och ramlade utanför poängen.
- Jag brann av ilska efter starten och visste att det var allt eller inget som gällde, sa Robin. Bästa varvtid i racet och tvåa över mållinjen från sista plats visar att jag gav allt idag. Straffet är inte mycket att säga om, jag är väldigt glad att vi är teammästare vilket känns helt rättvist.


Klicka på bilden för förstoring