SÄSONGEN ÄR SLUT FÖR DTC2008-10-13  |  Skriv ut artikeln

Klicka på bilden för förstoring
I helgen kördes den sista deltävlingen i DTC. Teamen och förarna har kämpat i ett helt år och nu skulle allt avgöras i den sista deltävlingen.

Lördagens kval blev som vanligt i år en katastrof för Jens Edman.
- DTC är så otroligt tufft och vi kunde se på kvalet att det var hela sexton förare inom en enda sekund. Femtonde plats för min del och min konkurrent om mästerskapstiteln Robert Schlünssen var femma. Inga bra förutsättningar med andra ord, förklarar Jens.

Teamets problem med att kvala höll alltså i sig och varken Jens eller teamet kan förstå varför man har haft sådana problem under året.
- Jag fick fokusera på att ta nya tag i söndagens tävlingar.

Race 1
Jens startade som femtonde man och fick nog en av sina sämre starter under året.
- Det blev trångt in i första sväng och jag blev fast bakom bilarna framför medan alla på yttersidan passerade. Jag tappade ett par platser men lyckades kämpa mig upp till en trettonde plats i mål.

Race 2
Om Jens hade en dålig start i race ett så var starten i race 2 den bästa starten på länge.
- Från trettonde plats kom jag ut på sjätte plats. Tyvärr hade vi inte tillräcklig fart i bilen utan jag tappade två platser och kom i mål som åttonde man. Ändå ett bra resultat med tanke på min startposition.

Final
Till finalen var det redan klart att Robert var mästare i privatcupen och att Jens skulle bli tvåa.
- Nu ville jag bara försöka avsluta säsongen på ett så bra sätt som möjligt. Från nionde startruta fick jag återigen en mycket bra start och kom ut som sexa ur första sväng. Racet gick bra fram till det att det var två varv kvar. Då började servostyrningen krångla. Säkringen löste ur hela tiden och jag fick försöka köra bilen med en hand och hålla in säkringen med den andra. Jag lyckade hålla min placering in i mål men fick köra mycket defensivt. På sista varvet fick Jason Watt bryta och jag fick en gratis placering så det blev en femte plats i mål och vinst i privatcupen.
- Det känns otroligt skönt att få en sådan avslutning. Jag trodde aldrig det efter vårt dåliga kval i lördags, summerar Jens helgens tävlande.

- Jag vill passa på att gratulera Robert Schlünssen och hans team till mästerskapet. Det har varit en hård kamp hela säsongen tyvärr så räckte det inte hela vägen för vår del. Hade vi inte haft den uteslutningen på Ring Djursland tidigare på säsongen hade vi vunnit mästerskapet, så små marginaler var det.

- Jag vill också tacka alla i Team Go Racing. Då menar jag alla. Från de som lagat maten till de som skruvat på bilen. Det har varit en mycket rolig säsong och jag har trivts mycket bra med alla jag jobbat med, de har tagit mycket väl hand om mig. Jag vill även tacka alla sponsorer och alla personer som har stöttat och hjälp oss under säsongen. Sist men inte minst ett stort tack till alla supporters som följt oss under året. Hoppas vi ses på racingbanorna även nästa år.

Nu väntar lite ledighet från racingen innan förhandlingarna inför nästa säsong drar igång.
- Jag vet inte var jag kommer att tävla nästa år ännu, men hoppas som vanligt på att kunna presentera något inom kort, avslutar Jens.

Resultat race 1
1. Jan Magnusen BMW
2. Henrik Lundgaard Chevrolet
3. Tom Pedersen BMW
13. Jens Edman Peugeot

Race 2
1. Michel Nykjaer BMW
2. Emmet O´Brian BMW
3. Martin Jensen BMW
8. Jens Edman Peugeot

Final
1. Jan Magnussen BMW
2. Michael Nykjaer BMW
3. Emmet O´Brian BMW
5. Jens Edman Peugeot

Resultat mästerskapet
1. Jan Magnusen BMW 314 p
2. Henrik Lundgaard Chevrolet 271 p
3. Michael Outzen Chevrolet 262 p
8. Jens Edman Peugeot 177 p

Resultat privatcupen
1. Robert Schlüssen Peugeot 329 p
2. Jens Edman Peugeot 316 p
3. Kasper Jensen 269 p

Klicka på bilden för förstoring