CAMARO CUP PRISFEST2008-11-24  |  Skriv ut artikeln

Klicka på bilden för förstoring
När kvällens konferencier Hasse P hälsade kvällens överraskningsartist Anne-Lie Rydé välkommen på scenen lyfte nästan taket på Folkets Park i Huskvarna. Då hade festen redan pågått några timmar och många priser hunnit delas ut. Hasse P fick många annars ganska tystlåtna förare att verkligen bjuda på sig själva och en hel del roliga avslöjande gjordes. Skratten var många och dessutom släpptes en och annan intressant nyhet från några av pristagarna. Camaro news återkommer om detta. För första gången visade man bilder på den nya Camaro Cup-bilen. Hans Emerén och Tony Bryntesson står bakom framtagningen av den nya bilen och kommer att ansvara för försäljning av bilar och reservdelar. Bland de mycket prestigefulla hederspriserna delades för första gången Kaj Hildings pris ut till ett företag, Fragus Försäkringar.


Hederspriserna 2008 och juryns motiveringar

Rookie of the year
Juryns motivering: Han kommer från betydligt mindre fordon men känslan för fart har han inom sig. Många trodde nog inte att han så snabbt skulle finna sig tillrätta i sitt bättre val av fordon. Mina damer och herrar, Rookie of the year is #77 Mikael Wärn.

Mechanic of the year
Juryns motivering: Rikta och korrigera, inga problem! Hellre dra för mycket än att inte försöka! Har en förmåga utöver det vanliga, en kompis som alltid ställer upp! Ladies and gentlemen, Mechanic of the year is #31 Leif Goije.

Five star menu award
Juryns motivering: Åren passerar men de finns alltid där. Redo att ge oss det vi behöver; värme, omtanke, en plats att vara på och umgås och inte minst, utsökt mat! För hundrade gången (ungefär): Anki och Per Andersén.

Bad luck of the year
Juryns motivering: Att ha matjord i fickorna är bra, det är betydligt sämre att ha den i "splittern" (frontspoilern). Olja I motorn är bra, olja rinnande ut UR motorn är riktigt dåligt! En som råkat ut för allt, men ändå inte gett upp, är vår nästa pristagare! Bad luck of the year #52 Tommie Eliasson.

Fighter of the year
Juryns motivering: Han har varit med länge, men inte för länge. Det har varit ett par tunga år. Han väntar på att få göra det som bara några få lyckats med tidigare. Viljan är oförändrat stark trots en del motgångar! 2009 ska han visa vem som är mästaren, för femte gången. Fighter of the year is #37 Ole-Martin Lindum!

Big bang of the year
Juryns motivering: Namnet säger allt! Kan något vara rakt? I så fall vad är snett? Inget som bekymrar. Vägen kan vara "Krokig" men han lyfter inte av ändå. Det håller ibland, men i Götet blev det mesta snett! Big bang of the year was created by #66 Magnus Krokström.

Driver progress of the year
Juryns Motivering: För korta byxor, spännband håller allt på plats, har alltid kassavalvet med sig. Det rymmer en hel del på grund av de tunna kycklingbenen. En mästare som hade problem med farten i början, men lyckan kom med "surjämten" som lyckades bena ut problemen… Driver progress of the year came from #45 Jörgen Eriksson

Till sist det kanske finaste priset, till Kaj Hildings Minne.
Priset instiftades efter Kajs tragiska bortgång i en viltolycka, efter ett helt liv på racerbanan. Kaj var en förgrundsfigur i tidigare Super Star- och Puss och Kram-serierna och senare även när Camaro Cup startade 1988. För att komma ifråga för detta pris måste gärningen vara speciell och årets pristagare är mycket speciell.
Juryns motivering: De har med sin exceptionella förmåga till nytänk och sin inspirerande närvaro bidragit till att utveckla Camaro Cup till den mest dynamiska racingklassen i vårt land! För första gången i Camaros historia går priset till en juridisk person, nämligen Försäkringsbolaget Fragus

Klicka på bilden för förstoring