MÅTREN HANSEN FRÅN CAMARO CUP TILL NASCAR2008-12-17  |  Skriv ut artikeln

Klicka på bilden för förstoring
Mårten Hansen från Camaro Cup får chansen i USA och kan bli förste svensken någonsin att tävla i NASCAR under en hel säsong.

2006 blev Mårten SSK Junior mästare. 2007 blev det Camaro Cup och utmärkelsen ”Driver Progress of the Year” och i år vann han Camaro Cups ”Junior Championschip” Nu får Mårten chansen att nå hela vägen till NASCAR.

Av de 751 som sökte det Amerikanska utvecklingsprogrammet med mål att ta fram förare till NASCAR-sprint cup serien var Mårten 1 av de 8 som nu får chansen. Förarna gallrades ut via 6st delmoment, muntlig och skriftliga intervjuer, problemlösningar, kroppsfetts mätning, fystest och körning. Självklart var varvtiderna under körtesterna viktiga också. Mårten är den första europé som har lyckats komma med i detta program som varar i ca 4 år. En av Mårtens mentorer blir Ron Sutton som är en stor motorsportprofil från västkusten i USA och dessutom teamägare. Ron har ett förflutet som förare och har kört allt ifrån go-kart, stockcars och Funny car. Han samarbetar nu med 28 racing team i USA, varav 8 i sprint-cup serien och har tillsammans med teamen skräddarsytt det här programmet för Nascarförare.

- Camaro Cup åren har varit fantastisk bra för mig och har bidragit stort till den här chansen hos Ron Sutton. Det finns inte många klasser utanför USA som har samma typ av bilar med mycket effekt och stelbakaxel som Camaron har. Samtidigt är det trist att inte vara med och få köra den nya Camaro Cup bilen som kommer 2010. Men vem vet kanske kan det bli ett gäst spel i Camaro Cup i framtiden. Men nu är det USA som gäller det här är en möjlighet som bara kommer en gång i livet. Jag har nog inte riktigt förstått hur stort det här är än, men det känns jätte kul med allt intresse runt detta från media, supporters och även företag, NASCAR är ju en miljardindustri, säger Mårten Hansen

Nu är det lite Jul ledigt för Mårten men den 17 januari åker han över igen, och då får han sätta sig i skolbänken och läsa teori från 17 januari till början av mars. Sen börjar försäsongstesterna i Nascar-Modified bilen på de Amerikanska ovalerna.

Vi önskar Mårten lycka till i USA och gratulerar lite i förskott på
20års dagen den 18 december.För mera info om Mårten Hansen.
Tele: 070-512 30 70
Mail: driver@martenhansen.se
Webb: http://www.martenhansen.se/


Klicka på bilden för förstoring