MARCUS LARSSON FRÅN KUNGÄLV KÖR CAMARO CUP 20092009-01-21  |  Skriv ut artikeln

21 årige Marcus Larsson från Kungälv har gjort klart med teamet FINI-Granberg Motorsport om att säsongen 2009 köra deras Chevrolet Camaro Z28.

-Det känns verkligen roligt, säger Marcus. Vi har jobbat hårt sedan jag sålde min Volvo S40 Challenge direkt efter sista racet i höstas. Jag hade bara ett fokus och det var att få slå mig ner bakom ratten och känna hur 420 hästar tar tag i asfalten och drar iväg. Det skall bli så jäkla roligt, flinar han.

Trots sina relativt unga år är det åttonde året i rad som Marcus ställer sig på startlinjen. Inte fyllda 15 år debuterade han i Renault Junior Cup och slutade trea. Därefter har han blivit Volvo trogen vilket han krönte med en ohotad totalseger i Volvo Original Cup säsongen 2007. Förra säsongen var den sista och trots pallbesök i alla race gick det inte att upprepa segern:

- Nej, mina medtävlare var duktiga. Fast jag hade hela säsongen bara ett riktigt mål och det var att få köra Camaro Cup. Inte blev det sämre när jag såg racen under Göteborg City Race. Det var häftigt och nu skall jag själv få köra, det känns ju hur bra som helst, avslutar Marcus.

Teamet FINI-Granberg Motorsport leds av Mikael Granberg och förre Europamästaren Ulf Granberg. Mikael som också har ett gediget racingförflutet med bl a JSM-guld, kommer att vara chefsmekaniker på Marcus bil och dessutom leda ytterligare tre mekaniker vilket sammantaget garanterar Marcus bästa tänkbara uppbackning.

-Vi tycker det är lika roligt, säger Mikael Granberg. Vi har haft Marcus i vårt team tidigare och känner till hans kapacitet. Tillsammans skall vi göra allt vi kan och lite till för att lotsa Marcus till en framskjuten placering, avslutar Mikael.

Information

Bilen är en Chevrolet Camaro Z28 med en V8 på ca 425 hp. Den har manuell växellåda, körs på omönstrade däck (slicks) och drivs av miljöbränslet E85. Klassen har också fått Svenska Bilsportförbundets Miljöpris för sitt enträgna miljöengagemang.

Tävlingarna körs i regi av STCC och tillsammans med övriga kungaklasser i Sverige. Dessutom täcks tävlingarna av TV. Åskådarantalet brukar uppgå till ca 10 000 med undantag av Göteborg City Race som räknade in ca 50 000 åskådare förra året.Kontakt:

Marcus Larsson: marcus@xtremedesign.se , tel 0702-930028

Mikael Granberg: 0707-387975

Anders Brofalk, ordförande Camaro Cup Förarförening 070-556 96 69