LYCKAT GENREP PÅ STURUP2007-04-13  |  Skriv ut artikelnDet sista testet inför årets STCC-premiär blev precis så bra som det behövde bli för Tools BMW Dealer Team/Westcoast Racing. Efter att förra helgens test i Karlskoga snöade in behövdes det en rejäl genomkörare på Sturup Raceway idag och det blev det med besked.

Det kördes över 100 varv per bil och Fredrik Ekblom och Robin Rudholm fick kämpa hårt nere på den krokiga banan utanför Sturup Flygplats. Det var inga tekniska problem under dagen och Fredrik Ekblom slog även till med dagens bästa tid. Allt från kvalinställningar till längre racedistanser hann teamet gå igenom, och Dick Jönsson-Wigroth var nöjd efter testet.
- Vi har fått köra igenom allt vi behövde göra, och dessutom är det gott att summera dagen med bästa tid också, berättade han. Det var ett bra test och nu tycker jag att allting känns bra. Man önskar sig givetvis alltid mer tid men det känns ändå som det är under kontroll inför premiären.

För Fredrik Ekblom var det här testet en chans att bekanta sig med Niklas Danielsson som ska vara ingenjör på hans bil och sköta radion. Samarbetet fungerade bra, och Fredrik var liksom sin teamchef nöjd med vad man uträttat under dagen.
- Det var bra att Niklas och jag fick en chans att arbeta ihop oss och det fungerade kanonbra, sa Fredrik. Testet löpte på väldigt bra, vi fick både bra och dåliga resultat vilket är det man vill ha. Vi kunde testa mycket olika inställningar och hittade också en kvalinställning som fungerade. 100% redo är man väl aldrig, det finns alltid mer att prova. Men det var ett bra test och nu är det bara att ladda inför säsongsstarten.

Liksom Fredrik hann även Robin Rudholm med över 100 varv idag och hade inga tekniska problem. Trafik och rödflagg på de snabbaste varven innebar att den bästa tiden räckte till en fjärdeplats. Robin var också väldigt nöjd efter testet.
- Vi har kört så mycket att handskarna gick sönder, sa han. Men vi hade inga tekniska problem, och tiderna var jämna och bra hela dagen. Det finns lite kvar att jobba på, men det är bara naturligt med nya bilar. Det är också bra för hela teamet att vi kunde sätta den snabbaste tiden, det är bra för moralen i teamet inför säsongsstarten. Nu vet vi vad som väntar i premiären och då är det skarpt läge!

Sturup Raceway är en ny bana på STCC-kalendern och det är där årets säsong inleds.
- Det är en riktigt tight bana, och det är bara att ta åksjukepiller innan känns det som, berättade Fredrik. Man får aldrig en chans att vila och det är väldigt tight på många ställen. Det blir svårt att köra om här.
För Robin var det en helt ny slags bana.
- Den känns helt annorlunda mot någon annan bana jag har kört, sa han. Det är kuperat, det finns flera tighta och blinda kurvor och det är svårt att köra om. Det är nog första gången jag verkligen är glad att vi har depåstopp att leka med i racet. Det är mycket depåstoppsträning som väntar grabbarna i teamet nu, avslutade han.

Sammanfattningsvis ett mycket bra genrep inför årets STCC-säsong. Tools BMW Dealer Team / Westcoast Racing är redo för årets säsong med två nya och snabba bilar.

Tider, Sturp Raceway 12 april 2007:
1) Fredrik Ekblom, WCR BMW Dealer Team, 1.01.950
2) Frank Stippler, Kristoffersson Motorsport, 1.02.175
3) Johan Stureson, IPS Motorsport, 1.02.359
4) Robin Rudholm, WCR BMW Dealer Team, 1.02.561
5) Thed Björk, Kristoffersson Motorsport, 1.02.697
6) Robert Dahlgren, Polestar Racing, 1.02.734
7) Carl Rosenblad, 1.02.786
8 ) Tommy Rustad, Opel Team Sweden, 1.02.906
9) David Björk, Team caWalli, 1.03.033
10) Andrey Smetsky, Artman Racing,1.03.359
11) Tommy Kristoffersson, Kristoffersson Motorsport, 1.03.641
12) Mattias Andersson, MA GP , 1.03.649
13) Roger Eriksson, Nordic Fine Art/PTR, 1.04.048
14) Fredrik Lestrup, Nordic Fine Art/PTR, 1.04.197
15) Joakim Fridh, Team Euromaster, 1.05.194
16) Viktor Huggare, Huggare Racing, 1.06.436