ALEXANDER HAEGERMARK REKORDSNABB PÅ F1-BANAN2007-04-19  |  Skriv ut artikeln

Klicka på bilden för förstoring
Det blev ett lyckat genrep för landslags och FRAGUSföraren Alexander Haegermark på den gamla Formel 1 banan i Anderstorp. Under två testdagar avverkades totalt 143 varv och Alexander lyckades sätta tiden 1.31.26, vilket var ca 3 tiondelar snabbare än förra årets pole position tid satt av Red Bulls, Filip Albuquerque.

Eftersom årets första test på Nürburgring blev inställt på grund av snö, sattes dagarna på Anderstorp in för att komma i fas med det planerade testprogrammet.

Det genomfördes både kvalsimulering och racedistansträning. Alexander Haegermark är mycket nöjd med testet:

– Vi provade bl.a. ut tre olika aerodynamiska set-ups vilket resulterade i den fina varvtiden på lördag förmiddag. Jag känner mig trygg med bilen eftersom den är väldigt precis och förutsägbar, vilket medför att jag kan köra med stort självförtroende.

Efter två dagar med mycket körning är också de fysiska påfrestningarna stora. Den kända ”Karusell-kurvan” utsätter förarna för ca 3 g.

– Det kändes av i både nacke, axlar och rygg under den första dagen. Men jag är i god form vilket racesimuleringen visade med jämna snabba varvtider. Vi har nu ett försprång på de team som inte testade på Anderstorp inför tävlingen senare i sommar, säger en mycket taggad Alexander Haegermark.

– Alla i teamet gjorde ett kanonjobb på Anderstorp. Alexanders snabba varvtider var fantastiska och visar att vi är redo för NEC. På Oschersleben kommer vi få se var vi står på det officiella serietestet, säger Kim Olsen, teamchef KEO Racing.


Tävlingskalender 2007:

26-27 Maj Zandvoort, Holland, Pinkster Races

7-8 Juli Oschersleben, Tyskland, FIA GT

21-22 Juli Assen, Holland, Beru Top 10

4-5 Augusti Zolder, Belgien, Dutch Power Pack

18-19 Augusti Anderstorp, Sverige, Anderstorp Race Weekend

25-26 Augusti Nürburgring, Tyskland, Beru Top 10

29-30 September Oschersleben, Tyskland, Beru Top 10

13-14 Oktober Spa, Belgien, Racing Festival


  fragus_publicDoc_79.jpg

Klicka på bilden för förstoring