NYA POÄNG PÅ MANTORP2007-05-20  |  Skriv ut artikeln

Det blev ännu en helg med stabil poängskörd för Tools BMW Dealer Team/WestCoast Racing. En andraplats för Fredrik Ekblom och en fjärdeplats för Robin Rudholm innebär att man ligger tvåa och trea i förarmästerskapet.

Fredrik Ekblom överlevde en stökig start och låg trea efter det första varvet. Där bromsades han en aning av Audiföraren Frank Stippler som hade ett drive-through straff väntande för att ha flyttat sig i sidled i starten. Fredrik kom inte förbi förrän Frank tog sitt straff vilket innebar att luckan upp till första plats var för stor. Teamet valde ett sent depåstopp, men kunde inte stänga luckan och en andraplats var vad man max fick ut av dagen.
- Det var en bra poängskörd, och det ska vi vara glada för, sa Fredrik efteråt. Men det handlar ändå om att vinna och det gjorde vi inte, så helt nöjda kan vi inte vara. Nu har jag en tredjeplats och en andraplats så det känns som det är en seger som väntar på Karlskoga.
Tills dess handlar det om lite förbättringar för att ta det sista steget.
- Vi behöver göra lite bättre kval och depåstopp så är vi med där framme. BMW:n är en vinnarbil på Karlskoga.

Robin Rudholm stod för en imponerande uppkörning efter att ha blivit påkörd i starten och hamnat sist i fältet. Teamet valde att göra ett tidigt depåstopp och ge Robin fritt fält vilket han utnyttjade. En fjärdeplats blev det och nya poäng.
- Idag gjorde jag livet svårt för mig, berättade han. Jag missade en växel och tappade två placeringar på första varvet. Sen blev jag avkörd av Tommy Kristoffersson och låg tvärsist. Efter det körde jag med blodsmak i munnen och gjorde livet hårt för mina däck. Men jag måste vara nöjd - att ta fem poäng och avancera i mästerskapet en sådan här dag är bra. Första varvet var skräp, resten var bra och jag tar med mig att jag satte dagens bästa tid när det gällde som mest i Super Pole.

Dick Jönsson-Wigroth var också nöjd efteråt och konstaterade att man tar nya steg framåt för varje race.
- Visst vill man alltid vinna men det känns ändå rätt så bra. Vi tar nya steg för varje race och just nu känns nästa race bara kul, man längtar varje gång. Vi är väl det enda team som har med båda bilarna där uppe i varje race just nu och då har vi ändå mer att ge. Vi har ett bra paket helt klart, avslutade han.

Nästa race är Karlskoga om två veckor, 3 juni.

Resultat STCC Mantorp Park

1. Richard Göransson, BMW, 41.08,087
2. Fredrik Ekblom, BMW, +8,576
3. Thed Björk, Audi A4, +13,802
4. Robin Rudholm, BMW, +26,004
5. Mattias Andersson, Alfa Romeo, + 30,766
6. Frank Stippler, Audi A4, +32.686
7. Robert Dahlgren, Volvo, +38,054
8. Tomas Engström, Honda, +46,811
9. Tommy Kristoffersson, Audi A4, +1.09,750


Mästerskapsställning efter tre deltävlingar:

1. Robert Dahlgren, Volvo, 22
2. Fredrik Ekblom, BMW, 14
3. Robin Rudholm, BMW, 13
4. Jan Nilsson, BMW, 12
5. Richard Göransson 10
6. Johan Stureson, Peugeot, 9
7. Tomas Engström, Honda, 9
8. Thed Björk, Audi A4, 8
9. Frank Stippler, Audi A4, 7
10. Alexander Storckenfeldt, Volvo, 5
11. Mattias Andersson, Alfa Romeo, 4
12. Tommy Kristoffersson, Audi A4, 4
13. David Björk, BMW, 1

Tävlingarna sänds i SVT2, Race, måndagar 22.30-23.00.


Länk: http://www.westcoastracing.se