KÄMPIGT FÖR ALEXANDER HAEGERMARK PÅ ZANDVOORT2007-05-30  |  Skriv ut artikeln

Klicka på bilden för förstoring
Northern European Cup, Formula Renault 2.0, Circuit Zandvoort 2007-05-28

Kämpigt för Alexander Haegermark på Zandvoort

Göteborg 2007-05-29 Alexander Haegermark fick en tuff inledning på säsongen på holländska Zandvoort under pingsthelgen. I det första racet slutade Alexander på en 13:e plats och i det andra regnfyllda racet blev det en 14:e plats. Totalt kämpade han till sig 15 poäng och ligger på 14:e plats i mästerskapet.

Det var inte de bästa av förutsättningar som gavs för flera av de 27 förarna. Endast två 30 minuters träningar fanns till förfogande och för Alexander var detta första gången han körde på den svåra banan.

– Vi visste att det skulle bli en väldigt tuff helg eftersom vi inte har haft tillfälle att träna här innan racet. De flesta förarna som kör serien har kört fruktansvärt mycket på Zandvoort, säger Alexander.

Kvalresultaten på lördagen blev missvisande. Alexander skulle få starta racen från 14:e respektive 17:e rutan. Avståndet till Frank Kechele som tog pole position blev 1,5 sekunder, vilket i sig var ett bra steg framåt från den fria träningen.

Teamets driver coach, Lars Angström:

– Vi bedömde att det var viktigt för Alex att få så mycket körtid på banan som möjligt. Därför fick han åka båda kvalen från början. Detta medförde tyvärr stort däckslitage vilket gjorde att bilen inte var konkurrenskraftig i kval 2.

I det första racet tog Alexander tillbaka en placering och slutade på en 13:e plats. Efter en Safety Car-period kunde han passera Ryan Borthwick i slutet av raksträckan.

Det blev regndäck på i det andra racet och en intressant start. Alexander berättar:

– Vi startade rullande efter Safety Car och halva fältet verkade inte veta om det. Jag körde förbi två i starten som trodde att det var stående start. Men jag blev i min tur omkörd av två förare. Totalt kaos. Det blev ett upptorkande race där vi hade en bra strategi. Ett tag var jag uppe på 13:e platsen för att strax efter göra ett misstag och trilla ner till 15:e igen. På sista varvet körde jag om Anton Nebylitskiy och blev tillslut 14:e.

Kim Olsen, teamchef KEO Racing kommenterar:

– Efter våra förutsättningar är det ett godkänt resultat och vi tror absolut på att Alex avancerar i tabellen efter nästa deltävling på Oschersleben, där vi gjorde ett mycket fint resultat på den officiella testen i april.

För att se racen från helgen på web-TV:
http://www.circuit-zandvoort.nl/video/mediabank.xml?panel=vpanel4&__toolbar=0&eventcode=&raceDesc=NEC+FR2.0&raceYear=%3D+2007&raceEvent=%3D+123&videoTag=+IS+NULL&query=#

Tävlingskalender 2007:

26-28 Maj Zandvoort, Holland, Pinkster Races
7-8 Juli Oschersleben, Tyskland, FIA GT
21-22 Juli Assen, Holland, Beru Top 10
4-5 Augusti Zolder, Belgien, Dutch Power Pack
25-26 Augusti Nürburgring, Tyskland, Beru Top 10
29-30 September Oschersleben, Tyskland, Beru Top 10
13-14 Oktober Spa, Belgien, Racing Festival
20-21 Oktober Hockenheim, Tyskland, Beru Top 10


För mer information om Alexander Haegermark:
www.alexracing.se

För mer information om KEO Racing:
www.keoracing.com

För mer information om Formel Renault mästerskapet i Nordeuropa se:
www.renault-sport.de eller www.necup.comAlexander Haegermark, 22 år från Göteborg är ett av Sveriges största racerlöften. Alexander är med i Svenska Landslaget och tävlar för Kungliga Automobil Klubben. 2006 erövrade han silvermedaljen i Formel Renault Nordic Series. Han har en andraplats i EM i Belgien i karting, Intercontinental C. I samma klass är han svensk mästare 2002 och 2004. Säsongen 2007 tävlar Alexander i det Nordeuropeiska
Mästerskapet, NEC; serien vanns så sent som 2004 av Formel 1 föraren Scott Speed.

Vid publicering av bilder ange källa: Chris Schotanus

Klicka på bilden för förstoring  Klicka på bilden för förstoring